BROcean - The Sea Monster and the Magic Disappearance Act

Blijf je in augustus in Brussel? Maak er dan een onvergetelijke zomer van en neem deel aan een creatief atelier waar we een zeemonster maken.
Het "zeemonster" maken we in de ateliers van Zinneke. Het is een replica van een machine om metalen uit de oceaan te halen. De 2D-replica wordt groot maar fragiel.

· Wanneer?

Het project start op di 10/08 om 19h : doc-maker Raf Custers ontraadselt het verhaal van het zeemonster en de nieuwe gold rush naar de diepzee. 

Daarna volgen 8 ateliers, op dinsdag en donderdagavonden (18u tot 21u) en zaterdagvoormiddag ( 10u tot 13u) waarin we het zeemonster maken en de publieke interventie voorbereiden

o.l.v. Greet Brauwers, Raf Custers en Roel Vaes.

· Waar?

De ateliers vinden plaats in het gebouw van Zinneke, Masuiplein 13, 1000 Brussel.

 

De feestelijke onthulling vindt plaats op zo 29/8, om 13u, in het centrum van Brussel. Dan laten we het "zeemonster" te water, waarna het monster langzaam zal "verdwijnen".

Deze performance is een prelude voor de Zinneke Parade 2022 met het thema 'Gezichtsbedrog/ Trompe L’Oeil': niets is wat het lijkt. Of toch wel!  

BROcean, het zeemonster, wordt een repliek in 2 dimensies van een machine om metalen uit de diepzee op te graven. De machine is echt gebouwd door de firma Lockheed (berucht van de F35). Wij maken de machine bijna op ware schaal na. We gebruiken daarvoor bio-afbreekbaar materiaal. De apotheose staat gepland voor zondag 29 augustus. Dan laten we BROcean te water op de Vismarkt in hartje Brussel, met een voorspelbaar resultaat... Zo torpederen we de Trompe l'Oeil van een nieuwe industrie, diepzeemijnbouw, die obstinaat metalen wil halen uit het laatste ongerepte gebied van de planeet.

Dit Staycationproject is een initiatief van Greet Brauwers & Raf Custers, in samenwerking met Zinneke en de steun van VGC

Gerelateerde artikels: