Blog

Brusselse beleidsmakers dringen Metro-3 op, de bouw van een nieuwe metrolijn dwars door het stadscentrum en met een extensie naar het Noorden met 7 ondergrondse stations. Maar de werken lopen vast aan het Zuidpaleis in Brussel-Centrum. De kosten liepen al uit de hand. Dat wordt nu nog erger. Gewestregering en stad beslisten namelijk het Zuidpaleis te slopen.
Kunnen we collectief verbeelden wat nog ondenkbaar is, namelijk “hoe verheft de zee haar stem”?
Torens : voor de enen 'landmarks' van moderniteit, voor de anderen symbolen van top down stadsplanning.
3 weeks to draw the picture, and in 20 seconds it was gone, that was our August 29 Sea Monster's magical disappearance happening. It evokes the industry's pr modus operandi : reassuring stories that hide a scary future, or Deep Sea Mining's major Trompe l'oeil. What you see, is not what you get. Deep Sea Mining is in a hurry to extract polymetalic nodules from the ocean. More about our happening and links to our articles about Deep Sea Mining, this new 'gold rush' to the last and vast pristine ecosystems of the planet.
SUSPENS : happening met mysterieuze ontknoping verdwijning (met voorbedachte rade) van een graafmachine voor de diepzee BROcean werd gemaakt in de ateliers van Zinneke (zie de foto's)
Kindly invited to step in ! Doe mee met ons creatief atelier : we maken een zeemonster ! en doen het dan zinken... Venez, participez : on fait couler un monstre marin auto-fabriqué !

Gerelateerde artikels: 

Dazzling Patania vertelt de parabel van wat in een nabije toekomst gebeuren zal, diep in de oceaan. Robots graven dan de zeebodem af, daar slokken ze metaalknollen op, nodules met mineralen die ze voeden aan de industrie. Weinig kan dat nog beletten, alles is klaar : de prototypes, de collectoren, de logistiek, het verhaal. Een clean en schoon verhaal. Te schoon?

Gerelateerde artikels: 

De Belgische firma GSR loopt voorop in de race naar de ontginning van metalen uit de diepzee. In juli 2020 testte GSR (van de baggergroep Deme) twee keer haar graafmachine. Maar de testen gebeurden in de grootste discretie, onder meer aan de Thorntonbank voor de Belgische kust. Dit artikel is eerder gepubliceerd op Mo* https://www.mo.be/analyse/thorntonbank-stiekem-testen-voor-diepzeemijnbouw
De race naar de zeebodem: hoe België een hoofdspeler werd in de diepzee Diepzeemijnbouw "the Last Frontier" - Filiaal van Belgische baggergroep DEME loopt voorop in selecte club van industriële pioniers - Longread
Waar komt 'revolutio' vandaan ?
Dans le Nord de la Colombie, la mine de charbon de El Cerrejon. Images novembre 2016.
Mural, Santiago de Chile, foto Greet
FaSinPat, la Fabrica Sin Patrones, usine sans patrons, est une expérience unique d’émancipation.

Pages